Başkale Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Başkale Ziraat Odası > Haberler > TZOB, Burdur'da çiftçileri dinleyecek

TZOB, Burdur'da çiftçileri dinleyecek

BURDUR'a çiftçilerin sorunlarını dinlemek amacıyla gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) teknik müşavirleri Aysun Çilingiroğlu ve Fatma Gündüz, Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir'i ziyaret etti.

TZOB teknik müşavirleri Aysun Çilingiroğlu ve Fatma Gündüz çiftçilerin sorunlarını dinlemek amacıyla Burdur'a geldi. Çilingiroğlu ve Gündüz ilk olarak Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir'i ziyaret etti. Başkan Demir, TZOB'dan gelen teknik müşavirlerin bir hafta süreyle Burdur, ilçe ve köylerinde çiftçilerle birebir görüşüp, sorun ve önerilerini dinleyerek hazırlayacakları raporu genel merkeze sunacaklarını belirtti. 

Demir, "Burdur çiftçisini, tarımı gözlemleyip, gözlemlerini genel merkeze iletecekler. Kendilerine odamızın faaliyetleri konusunda bilgi verdik. Odaya kazandırdığımız ekipmanları anlattık. Çiftçiye ekonomik boyutu ağır gelmeyecek şekilde çalışmalarımız olduğunu anlattık. Yaptığımız projeler hakkında bilgi verdik" dedi.

Teknik müşavir Aysun Çilingiroğlu, "Burdur'a gelmeden önce Manisa'da tarım sektörünü birebir inceledik. Burdur'da öncelikle Ziraat Odası'nın durumu ve faaliyetleriyle ilgili bilgi aldık. İlçelerde çiftçilerle birebir görüşeceğiz. Sorunları yerinde görerek, çiftçinin söylediği şekliyle raporlaştırarak genel başkanımıza ileteceğiz. Bu raporlar bir araya getirildikten sonra çözüm için bakanlıklar ve ilgili kurum ve kuruluşlara iletilecek" diye konuştu.

Teknik müşavir Fatma Gündüz de "TZOB'daki 9 teknik müşavir tüm illerde alanda çalışıyor. Çiftçiden sorunları dinleyip, rapor haline getirip genel merkezimize ileteceğiz" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) -