Başkale Ziraat Odası > Başkale Yavuzlar Köyü Peri Bacaları

Başkale Yavuzlar Köyü Peri Bacaları

Başkale ilçesinde bulunan ve Kapadokya'ya benzerliği nedeniyle 'Vanadokya' olarak bilinen peribacaları ziyaretçilerini bekliyor.
İlçeye bağlı Yavuzlar köyünde bulunan peribacaları, doğal güzelliğiyle adeta ziyaretçilerini mest ediyor. Bölgeye gelenlerin rahat seyahat etmeleri için köy yolu tamamen asfaltlanırken, köy halkı ise gelecek turistleri bekliyor. Van'a 120 kilometre uzaklıkta bulunan peribacalarına ilgi olmamasından yakınan Yavuzlar Köyü Muhtarı Emin Özdemir, turist çekmek için bölgeye dinlenme tesislerinin yapılması gerektiğini söyledi. Muhtar Özdemir, köylerinde 17 bin peri bacası ile birlikte 35 mağara ve 12 oyma kaya evi olduğunu belirterek, "Buradaki peri bacaları Kapadokya peribacaları kadar güzeldir. Ancak turistlerin kalacakları bir tesis olmadığı için kimse bu güzelliği görmeye gelmiyor. Konaklama yeri olmadığından zaman zaman köyümüze gelen turistler aynı gün geri dönmek zorunda kalıyor. Bu güzelliğin turizme açılmasını ve dinlenme tesislerinin inşa edilmesini istiyoruz" diye konuştu.