Başkale Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Başkale Ziraat Odası > Haberler > ÇKS'de SON GÜN BUGÜN....

ÇKS'de SON GÜN BUGÜN....

Ziraat Odası Başkanımız Rahmi AŞKAN, 2022 üretim yılı için ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) başvuruları için SON GÜN BUGÜN!!  Ziraat Odası Başkanlığından yapılan açıklamada; "Şuan için ÇKS kayıtlarında herhangi bir erteleme uzatma gibi bir durum söz konusu olmadı. Bugün son gün!   Çiftçilerimizin üreticilere destek ve birçok farklı imkandan yararlanma imkanı sağlayan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt süresinin 30 Haziran 2022 tarihinde sona ereceğini bildirdi ve bu tarihe kadar çiftçilerimizin mağdur olmamaları için çiftçilere sisteme kayıt olmaları için çağrıda bulundu.
Çiftçi Kayıt Sistemi'nin önemine değinen Başkan AŞKAN,  ''Çiftçilerimizin her türlü desteklerden yararlanmak, tarım sigortası yaptırabilmek ve düşük faizli kredi kullanabilmek için kısacası tarımsal faaliyetlerine katkı sağlayacak tüm imkanlara başvuru yapabilmek ve kullanabilmek için ÇKS kaydının şarttır.
 Not: Geçtiğimiz sene her hangi bir uzatma yapılmadı, bu sene içinde bir netlik yok, "uzatma olur nasıl olsa diyerek" lütfen ihmal gelmeyiniz üzülen çiftçimiz olmasın. Üreten kazansın bol bereketli, sağlıklı, kazançlı günler dileriz.