Başkale Ziraat Odası > Haberler > Çiftçilerin Dikkatine! Yeni Başlayan 2023 ÇKS başvuruları 31 Aralıkta bitiyor.

Çiftçilerin Dikkatine! Yeni Başlayan 2023 ÇKS başvuruları 31 Aralıkta bitiyor.

Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu  Başkanımız  Rahmi AŞKAN , 2023 ÇKS Başvurularının başladığını bildirdi.
AŞKAN , konuyla ilgili yaptığı açıklamada, destekleme alabilmek için Ziraat Odası üyeliğinin şart olduğunu belirtti.
Yıl sonuna kadar başvuru yapılabileceğini ifade eden Aşkan, “2023 üretim yılı ÇKS başvuruları başladı, 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir. Destekleme alabilmeniz için Ziraat Odası üyeliğiniz aktif olmalıdır. Yeni yayımlanan ÇKS yönetmeliğince e-devlet üzerinden başvurular alınmaktadır. Başvuru esnasında 'Ziraat odasına kayıtlı aktif üyeyim' seçeneği işaretlenmektedir. Çiftçi eğer bağlı olduğu odaya başvurup çiftçiliğe devam ettiğini beyan etmez ve bilgilerini güncellemezse pasif duruma düşecektir. Pasif konuma düşenler destekleme alamayacaktır. Güncelleme yapmayan üyeler pasife çekilerek İl/İlçe Tarıma bildirilecektir. Mağdur olmamanız için 31 Aralık 2022 Öncesi odamıza gelerek bilgilerinizi güncelleyiniz.
Üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına ÇKS başvurularında Ziraat Odamıza gelmesi gerekmektedir. ÇKS başvurularını E-devlet üzerinden yapan üyelerimizin de başvuru yaptıktan sonra odamıza gelerek Ziraat Odası kaydını güncellemesi gerekmektedir. Ürününüz bol kazançlarınız bereketli olsun" dedi.