Başkale Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Başkale Ziraat Odası > Haberler > Başkanımız 'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı

Başkanımız 'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı

Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Rahmi AŞKAN 19 Ekim Muhtar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan AŞKAN mesajında şu ifadelere yer verdi, muhtarın köy ya da mahallelerde yerel yönetim idaresinin başında olduğunu belirtti.Muhtarların seçimle iş başına geldiğini ve halkın temsilcileri olduğunu bildiren AŞKAN, "Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Toplumun sosyal ve idari ihtiyaçlarını karşılayan muhtarlık müessesesi, çok yönlü bir kurumdur." ifadelerini kullandı.muhtarların kendi sorumluluklarının yanı sıra sosyal açıdan da sahip oldukları önemli görevleri olduğunu anlatarak, Muhtarlarımız, sorumluluk bölgelerindeki maddi durumdan yoksun insanların ihtiyaçlarının karşılanmasında da etkin rol oynamaktadır.
Mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle Çiftçimizin sesi, toplumumuzun fedakâr hizmetkârları kıymetli Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” Dedi.