Başkale Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Başkale Ziraat Odası > Haberler > Başkan Aşkan Uyardı Çiftçi Kayıt Sistemi Başvurularında Son Gün 30 Haziran...

Başkan Aşkan Uyardı Çiftçi Kayıt Sistemi Başvurularında Son Gün 30 Haziran...

Başkan Aşkan Uyardı Çiftçi Kayıt Sistemi Başvurularında Son Gün 30 Haziran
Başkale Ziraat Odası (BZOB)  Yönetim Kurulu Başkanı  Rahmi AŞKAN, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının "30 Haziran'da sona ereceği"ni anımsatarak, "Çiftçilerimizin son haftada yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak kayıtlarını bir an önce yaptırmalarında fayda var" çağrısı yaptı.
Çiftçileri, "ÇKS kaydı yaptırmayan çiftçiler desteklerden yararlanamıyor, tarım sigortası yaptıramıyor, düşük faizli kredi kullanamıyor" diye uyaran AŞKAN, "Tarım alanlarının ÇKS kayıtlarının yapılması, çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerini sürdürmesine katkı sağlayan desteklerden yararlanabilmeleri için elzemdir" dedi ve
"Çiftçilerimiz, 30 Haziran 2022 tarihinden sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacak.
AFETLERE DİKKAT ÇEKTİ
ÇKS’nin sadece sezon dahilindeki desteklerle ilgili olmadığını aynı zamanda sezon içinde yaşanması muhtemel doğal afetleri de kapsadığını ifade eden Aşkan, “ÇKS kaydı olan çiftçiler sadece desteklerden yararlanmıyor aynı zamanda yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda da kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemelerden de yararlanma hakkı elde ediyor. O nedenle çiftçilerimiz bu avantajları göz önünde bulundurarak, 30 Haziran 2022 Perşembe günü mesai bitimine kadar 2022 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır.” diye konuştu.
BAŞVURU NASIL YAPILACAK?
İlk kez başvuru yapacaklar için bilgi veren Aşkan, “ÇKS başvuruları, Ziraat Odalarından alınan çiftçi belgeleri ile yapılıyor. Odamızdan çiftçi belgesi ile diğer bazı evrakları alan çiftçilerimiz il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine giderek anılan tarihler arasında kaydını yapabilecek” diye kaydetti.