Başkale Ziraat Odası

Başkale Ziraat Odası > Haberler > Başkaleden 4 yılda 6 bin 808 kişi göç etti

Başkaleden 4 yılda 6 bin 808 kişi göç etti

Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ilçeden 2011 yılından bu yana 6 bin 808 kişinin göç ettiğini açıkladı. Aşkan, yaptığı açıklamada, ilçede 4 yılda, 6 bin 808 kişinin göç ettiğini, bunda sınır ticaretinin bitmesinin etkili olduğunu söyledi. Ayrıca Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde bulunan Başkale Meslek Yüksek Okulu'nun ilçeye taşınmamasının da olumsuz etkilerinin olduğunu belirten Aşkan, "Esnaflarımız zor durumda. Meslek yüksek okulun ilçede olması gerekmekte. Bu ekonomiye canlılık getirecektir" dedi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkale temsilcisi Lütfü Sarı ise ilçede işsizliğin yüksek olduğunu belirterek, işsizliğin insanları göç etmek zorunda bıraktığını ifade etti. Sarı, "Herhangi bir çalışma alanı, fabrika yok. Sınır ticareti tamamen durmuş. İnsanlarımız, şehirlere göç etmek zorunda kalıyor. Yetkililerden göçün önüne geçmelerini ve bu konuda gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz" diye konuştu.