Başkale Ziraat Odası > Haberler > Başkale Ziraat Odası Başkanlığı ve Başkale Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Sürü Yönetimi Kursu" Devam Ediyor

Başkale Ziraat Odası Başkanlığı ve  Başkale Halk Eğitim Müdürlüğü  işbirliği ile "Sürü Yönetimi Kursu" Devam Ediyor Kursiyerlerin yoğun isteği üzerine açılan kurs; Başkale Ziraat Odası Mühendisleri tarafından veriliyor. Kursun teorik eğitimi Tepebaşı Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda veriliyor.

Kursa katılan çiftçilere kurs süresince; koyun ve keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme, süt verimi, mera ve merada otlatma, yemleme gibi hayvancılıkla ilgili faydalı bilgiler anlatılıyor

.

4 grup halinde kurslarımız devam ediyor

Kursun ay sonuna kadar devam edeceğini belirten Ziraat Odası Başkanı Rahmi AŞKAN, "376 kişi kursumuza katılıyor. Kurs sonunda belge alacaklar. Ayrıca eski hükümlülerimizin İşkur kapsamındaki projelerden yararlanmaları da bu kursla sağlanmış olacak Amacımız bilinçli hayvan üreticileri oluşturabilmek. Aynı zamanda yetiştirici koşullarında iyi bir sürü yönetimi bilgisine sahip olmaktır. Kış günlerini eğitimlerle geçirerek zamanı değerlendirmeyi hedefledik. Yoğun ilgi var. Bu da bizleri mutlu etti." dedi.

Kursun sonunda başarılı olan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “ SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI  ” sertifikası verilecek.