Başkale Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Başkale Ziraat Odası > Haberler > Başkale'de ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla deneme amacıyla ekilen aspir hasadı yapıldı

Başkale'de ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla deneme amacıyla ekilen aspir hasadı yapıldı

Buğday ve Yonca korungan sonra alternatif tarım ürünü arayan çiftçiler arazileri değerlendirmek ve daha gelir getirici bir ürün olan Aspir’e yöneldi.

Araştırmaları sonucunda Aspirin Başkale iklim şartlarına ve coğrafi özelliklerine uygun olduğu kanısına varan çiftçiler Aspir ekimine başladı. Çiftçiler Büklümdere mahalesi ’nde yaklaşık 600 dekar arazide deneme amaçlı Aspir ekimi yaptı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten çiftçiler, bu konuda kendilerine yol gösteren ve destek veren Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi AŞKAN 'a ve başkale ziraat odası bünyesi altında çalışan tarımsal yayım ve danışmanlık sunan ziraat mühendislerine teşekkür etti.

Hasadın yapıldığı köyde çiftçilerle bir araya gelen Ziraat Odası Başkanı AŞKAN, Başkale'de ilk hasadı yapılan aspir bitkisinin  Şimdi de hasadını yapıyoruz. Hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte çiftçilerin bekledikleri an geldi. İlk defa ve deneme amaçlı yaptıkları Aspir’in hasadına başlandı. Hasadın yapılmasıyla birlikte yüzleri gülen çiftçiler Aspir üretimi ve yağlı tohum olarak kullanımı, hayvanların beslenmesinde kullanılması gibi değişik alternatif kullanım alanlarının bulunması nedeniyle gözde bir bitki. biz bölgede aspir tarımının ve buna benzer ürünlerin ekiminin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Her birimizin fert olarak bu açığın giderilmesi için yapacağımız çalışma hem kendimiz için hem ilçemiz için hem de ülkemiz için son derece önemlidir” şeklinde duygularını dile getirdi.

 

Aspir ekimi yapan çiftçilere mazot ve gübre desteklemesi de yapılıyor.

http://baskale.ziraatodasi.org.tr/

https://www.instagram.com/baskaleziraat

https://twitter.com/@BaskaleZiraat

https://www.facebook.com/profile.php?id=100011245908126

https://www.facebook.com/Ba%C5%9Fkale-Ziraat-Odas%C4%B1-89…/